İş

Dell NativeEdge Yazılımı Uç Operasyonları Dönüştürüyor

Dell Technologies, 22-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Dell Technologies World etkinliğinde birçok yeni çözümü tanıttı. Dell Technologies’in uç portföyündeki yenilikler, uç altyapının dağıtımını ve güvenliğini kolaylaştırarak operasyonları iyileştirir ve ağ performansını artırır.

 

  Dell Technologies, işletmelerin uç dağıtımlarını basitleştirmesine ve optimize etmesine yardımcı olmak için tasarlanmış bir uç işlem yazılım platformu olan Dell NativeEdge’i piyasaya sürdü. NativeEdge ile müşteriler, uç konumlardan veri merkezlerine ve çoklu bulutlara kadar binlerce cihaz ve konumda uç operasyonlarını kolaylaştırabilir.

 

Project Frontier’in vaatlerinden birini yerine getiren Dell NativeEdge, güvenli aygıt ekleme, uzaktan yönetim ve geniş ölçekte çoklu bulut denetimi sağlayan sektördeki tek uç işlem yazılım platformudur. NativeEdge, Dell’in uçtan uca portföyündeki çeşitli donanımlarla entegre olarak, el değmeden devreye alma ve açık sistem tasarımıyla her türlü kurumsal uç kullanım durumunu gerçekleştirmek için özel olarak geliştirildi. Yerleşik Sıfır Güven özelliklerini de içeren Dell NativeEdge, müşterilerin uygulamalarını ve altyapısını tüm uç konumlarında koruyarak güvenlik riskini azaltır.

 

Dell Technologies’de Başkan Yardımcısı ve Operasyonlardan Sorumlu Eş Lider Jeff Clarke şunları söyledi: “Veri aktarımı karmaşık ve değerli bir süreç olduğundan, yönetimi ve otomatikleştirilmesi hantal dağıtılmış mimarilere yol açabilir. Müşterilerimiz uçta yeni iş yüklerini yönetmeye ve yapay zekayı artırmaya çalışırken, uç teknolojiler ve uygulamalardan oluşan ekosistemlerini yönlendirmenin ve güvenceye almanın daha kolay ve etkili yollarını bulmak için Dell’e yöneliyor. Dell NativeEdge onları sürücü koltuğuna oturtuyor ve tüm uç varlıklarını tek bir çözümle yönetip basitleştirerek daha iyi deneyimler, ürünler ve sonuçlar elde etmelerine yardımcı oluyor.”

IDC’nin Uç Stratejileri Araştırma Müdürü Jennifer Cooke şunları söyledi: “Modern uç iş yüklerinin kullanım durumları çok çeşitli ve hızla artıyor, bu da daha karmaşık altyapı ortamları ve uç operasyonlarla sonuçlanıyor. Dell, müşterilerin uç işlemlerini kolaylaştırmasına yardımcı olmayı amaçlayan kapsamlı Dell NativeEdge yazılımı sunuyor. “Uçta cihaz ve uygulama dağıtımının doğasında bulunan karmaşıklık ve güvenlik sorunlarının çoğunu ele alan ilginç yeni bir çözüm sunuyor.”

 

Dell NativeEdge ile daha hızlı dağıtım ve tasarruf

Dell NativeEdge’in avantajlarını bir örnek üzerinden açıklamak gerekirse; büyük bir üreticinin çeşitli coğrafyalardaki birden fazla üretim tesisinde paketleme ve sevkiyat işlemlerini otomatikleştirmesi gerekebilir. Bu durumda IoT, veri akışı ve makine görüşü gibi birden çok teknolojiyi birbirine bağlaması gerekir. Birden fazla yazılım uygulamasını lokasyonların ortasında çalıştırmak için özel cihazlara ihtiyaç vardır. Uygulamaları çalıştırmak için altyapının test edilmesi ve dağıtılması aylar alabilir. Üretici, Dell NativeEdge ile teknoloji yığınlarını mevcut altyapısını kullanarak birleştirebilir ve uç varlıkları ve uygulamaları aylardan haftalara dağıtma süresini azaltabilir. Platform, uç operasyonları kolaylaştırmak için otomasyon kullanır ve üreticinin yeni uygulamaları merkezden tüm konumlara hızlı ve güvenli bir şekilde sunmasına yardımcı olur.

Yaklaşık 100 büyük müşteriyle yapılan bir Dell çalışmasında2, ortalama 25 tesise sahip tipik bir üretim müşterisi için NativeEdge destekli dağıtımların potansiyel ekonomik etkisi incelenmiştir. Uç varlıkların yüzde 75’ini yöneten NativeEdge’e yapılan üç yıllık yatırımla bir üretim müşterisinin şunları başarabileceği kanıtlanmıştır:

 

  • Dell NativeEdge dağıtımlarında %130’a varan yatırım getirisi
  • Her bir yönetilen uç altyapı varlığı için cihazların devreye alınması için gereken sürenin 20 dakikaya kadar kısalması ve kurumsal riskte önemli bir azalmanın sonucu olarak maliyet tasarrufu
  • Hızlandırılmış uç varlık devreye alma son tarihleri ​​ve sıfır temas yoluyla uç işletim maliyetlerinde azalma
  • Taşıma maliyetlerinde, seyahat sürelerinde tasarruf ve saha abutment sevkiyatlarına olan ihtiyacı azaltarak karbondioksit emisyonlarını 14 metrik tona kadar azaltma

Birçok farklı departmanda faaliyet gösteren müşteriler, NativeEdge sayesinde benzer etkileri görebilir.

 

Yeni perakende uç çözümü, perakende mağazaları ve depolardaki operasyonları basitleştiriyor

Dell yeni inVia Robotics akıllı otomasyonunu piyasaya sürüyor Perakende Uç için Dell Onaylı Tasarım perakende uç çözümlerini genişletiyor. Çevrimiçi sipariş ve kapıdan kapıya teslimat, perakendecilere daha büyük bir yük getirmektedir. Bu çözüm, mevcut depo ve perakende alanını mikro işlem merkezlerine dönüştürerek perakende çalışanlarının toplama, paketleme, nakliye ve teslimatta daha verimli olmasına yardımcı olmak için yazılım ve otomasyon kullanır. Verilerin üretildiği perakende noktalarında yönetimi kolay teknoloji ile perakendeciler, çalışanlarının perakende noktalarında daha verimli bir yol/yön bulmasını ve sipariş toplamasını sağlayarak sipariş işleme sürelerini ve çalışan üretkenliğini önemli ölçüde artırabilir.

Önceden test edilmiş, doğrulanmış ve Dell tarafından güçlendirilmiş altyapı çözümü, verimli dağıtım, yönetim ve güçlendirme için perakende BT ve uygulamalarını tek bir altyapı yığınında konumlandırır. Müşteriler bu testi Linux, Microsoft Azure Stack HCI ve VMware Edge Compute Stack gibi birleşik yönetim seçenekleriyle Dell PowerEdge sunucularında dağıtabilecek. Bu çözüm, müşterilere akıllı perakende otomasyonu için kolaylaştırılmış ve esnek bir yol sunar.

 

Bağlanabilirliği, verimliliği ve küresel çapa uç operasyonlarını basitleştirir

Fortune 100 şirketlerinin %81’i Dell’in uç çözümlerini kullanıyor. Dell, müşterilerin uç işlemleri basitleştirmesine ve daha fazla değer elde etmesine yardımcı olmak için portföyünü sürekli olarak yeni çözümler ve yeteneklerle güçlendirmeye devam ediyor:

 

  • Airspan ve Druid özellikli Dell Özel Kablosuz, İşletmelere uç konumlara dağıtılmış cihazlar ve sensörler gibi binlerce uç teknoloji için inandırıcı, güvenilir kablosuz iletişim sağlayan, doğrulanmış tescilli bir kablosuz testtir. Dell’e Özel Kablosuz Programının bir modülü olarak bu test, uçtaki işletmeler için özel bir kablosuz bağlantı seçeneği sunar. Tahlil, tescilli uygulama ve uçtan uca yönetim ve sabitleme özelliğine sahip kurumsal BT ve operasyonel teknoloji (OT) sistemlerine kolayca entegre edilebilir.

 

  • Dell anahtarlarında ölçeklenebilir, açık kaynak tabanlı bir ağ işletim sistemi. Dell Technologies 4.1’den Kurumsal SONiC Dağıtımı Kullanıcı Kapsayıcısı Desteği (UCS) ve akış telemetrisi dahil olmak üzere ek bilgi merkezi ağ oluşturma yeteneklerini uç dağıtımlara genişleterek daha iyi yapı görünürlüğü, güvenlik ve performans sağlar. Dell’in SONiC çözümü, müşterilerin ağ yapısı yaşam döngüsü yönetimini basitleştirmesine ve satıcı bağımlılığından kaçınmasına yardımcı olmak için çok satıcılı bir ekosistemin esnekliğini yaygın açık kaynaklı araç setlerinin rahatlığıyla birleştiren tek bir ağ işletim sistemi sağlar.

 

  • Dell ProDeploy Flex, Uçtaki müşteriler için ödeme süresini daha da hızlandırmak üzere tasarlanmış modüler bir teslimat hizmetidir. Hizmetin esnek doğası, müşterilerin uç altyapılarından ve uygulamalarından en yüksek değeri elde etmek için uç teslim hizmeti gereksinimlerini uyarlamalarına olanak tanır.

 

Dell, müşterilerin iş yüklerinin ve bilgilerinin yerleşimini optimize etmelerine yardımcı olmak için uç çözümler portföyünü genişletmeye devam ediyor ve BT’nin değişen ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla Dell uç çözüm (hizmet olarak) sunmayı planlıyor. Dell’in büyüyen uç iş ortakları ekosistemi, müşterilerin uç konumlarındaki başarısı için kritik öneme sahiptir. Dell Edge İş Ortağı Sertifikasyon Programı ile bağımsız yazılım satıcıları (ISV’ler), sistem entegratörleri ve OEM iş ortakları, müşterilere tümleşik uç altyapı çözümleri sunmak için yazılım uygulamalarını Dell NativeEdge üzerinde test edip doğrulayabilecekler.

 

Kullanılabilirlik Tarihi

  • Dell NativeEdge yazılım platformu, Ağustos 2023’ten itibaren 50 ülkedeki müşterilerin, OEM’lerin ve iş ortaklarının kullanımına sunulacaktır.
  • inVia Robotics ile Perakende Uç için Dell Onaylı Tasarım, Ağustos 2023’te dünya çapında satışa sunulacak.
  • Airspan ve Druid özellikli Dell Private Wireless, Haziran 2023’te dünya çapında satışa sunulacak.
  • Dell ProDeploy Flex, Ağustos 2023’te dünya çapında kullanıma sunulacaktır.
  • Dell Technologies 4.1 tarafından sunulan Enterprise Sonic Distribution, bugünden itibaren tüm dünyada kullanıma sunuldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberarhavi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu